19:30

Vellinge IF

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge IF

Referat: AIF Barrikaden – Vellinge IF

Eftersom jag inte var där mer än de sista 20 minuterna har den egentligen överkvalificerade Patrik Lundberg fått ta över referentuppgiften den här gången:

Startelvan: Johan – Majed, Viktor T, Olle, Mikael K – Siseko, Martin, Shershah, Hicham – Oskar W, Salah

Avbytare var Marcus S som roterade med ytterbackarna, Max J-P som roterade med mittbackarna, Patrik som roterade med de centrala mittfältarna samt Motaz som roterade med yttermittfältarna och gjorde ett gästspel på topp. Vi gjorde flertalet byten och de flesta utespelare snittade på ungefär 50-60 minuter var.

Obesegrade Vellinge IF kom med ett på pappret starkt lag, varpå vi valde en defensiv taktik med fokus på låg press och omställningar. Sammantaget hade gästerna säkert 70 procent av bollinnehavet, men vårt tajta försvarsspel gjorde det svårt för dem.

Under matchens första halvtimme hade Vellinge förvisso två farliga frisparkar, varav en träffade ribbans ovansida, men vi hade flertalet omställningar där vi kom till avslut. Två av dessa lägen kan betraktas som rena frilägen. Dessvärre saknades skärpa i skotten.
I stället var det Vellinge som tog ledningen. I minut 33 fick en av deras skickliga mittfältare bollen, vände upp utanför straffområdet och dunkade lädret stenhårt upp i klykan.

Andra halvlek påminde om den första. Vi hade något färre omställningar, men kompenserade detta med ett resolut försvarsspel. Vellingespelarnas instick bröts allt som oftast och de fick snarare förlita sig på inlägg utifrån, vilka vår backlinje tog bort utan större problem.

Efter 50 minuter drev Hicham upp bollen på vänsterkanten, skar in och spelade bollen mot Motaz som stack mot första stolpen. Vad som sedan hände finns det flera åsikter om. Vissa hävdade att Motaz skarvade in bollen i mål, andra menade att en Vellingeback klackade (!) in den i egen bur. Domarens åsikt var hur som helst att Vellingespelaren gjorde självmål.

Med 1-1 mot ett på pappret betydligt starkare lag höjdes vår moral ytterligare. Vi krigade på i defensiven och ingen föll ur ramen. Johan stod bland annat för en VM-räddning på en frispark som skruvade sig över muren mot bortre krysset. Där och då kändes det som att vi skulle fixa en pinne.

Men med tio minuter kvar kom segermålet. På en frispark från vänsterkanten kom en Vellingeforward högst och nickade bollen välplacerat mot bortre stolproten. Johan hann ner och greppade bollen, men domaren ansåg att den var över mållinjen. Domslutet följdes av en del protester, men den rådande uppfattningen – efter flera av våra spelares berättelser – var att bollen faktiskt var inne.

Vi gjorde några snabba förändringar och gick upp på tre anfallare. Det gav lite tryck framåt, stötvis, men våra avslut blev aldrig riktigt farliga.

Det är sällan man finner någon glädje i en förlust, men givet förutsättningarna får det här ses som b-lagets starkaste insats i år. Flera spelare var nästintill felfria defensivt, inte minst Olle, Max och Viktor som roterade i mittlåset.